woensdag 23 januari 2019

'Nederland loopt jaarlijks 22 miljard euro mis door belastingontduiking'
De Nederlandse schatkist loopt jaarlijks 22 miljard euro mis door belastingontduiking. Binnen de gehele EU gaat het naar schatting om ruim 823 miljard, blijkt uit een studie van een hoogleraar van de Universiteit van Londen in opdracht van de Europese sociaaldemocraten.

Jonge Democratische burgemeester meldt zich voor presidentsrace VS
De Democratische politicus Pete Buttigieg (37) heeft zich woensdag beschikbaar gesteld voor de Amerikaanse presidentsverkiezing in 2020.

Italiaanse vicepremier Salvini hoopt op verkiezingsnederlaag Macron
De Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini hoopt dat de Fransen niet massaal op de partij van president Emmanuel Macron zullen stemmen bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. De spanningen tussen de regeringen in Rome en Parijs zijn onlangs opgelopen.

Dit weten we over de redding van de Spaanse peuter Julen
De tweejarige peuter Julen Jimťnez viel tien dagen geleden tijdens het spelen in een diepe put in de Spaanse plaats TotalŠn. Een grote reddingsactie is op touw gezet om hem omhoog te halen. Dit is wat we weten over de jongen.

Bronstige olifant veroorzaakt grote paniek tijdens ceremonie in India
Olifanten namen dinsdag deel aan een ceremonie in het zuiden van India. Een van de dieren bleek bronstig te zijn en sloeg op hol. Er vielen geen gewonden. De olifant is heilig in India en staat onder meer symbool voor onsterfelijkheid en wijsheid. 

Justitie probeert met nieuwe strategie meer geld van criminelen af te pakken
Het Openbaar Ministerie (OM) wil meer geld afpakken van criminelen en komt daarom met een nieuwe strategie.  Volgens officier van justitie Janneke de Smet-Dierckx worden in onderzoeken waarin geld het motief is nog niet altijd de geldstromen gevolgd.

Cardiff-spits Sala stuurde vlak voor verdwijning audiobericht uit angst
De vermiste Cardiff City-spits Emiliano Sala heeft vlak voor zijn verdwijning een audiobericht gestuurd naar zijn vrienden, zo blijkt woensdag uit fragmenten die in handen zijn van de Argentijnse krant Olť.

KNMI waarschuwt voor gladheid in het hele land, spits rustig verlopen
Weggebruikers moeten woensdagochtend rekening houden met gladheid. Code geel voor gevaarlijk weer is nog zeker de hele ochtend van kracht.

Japan pakt IsraŽliŽrs op die 4 ton goud smokkelden in auto-onderdelen
De Japanse autoriteiten hebben twee IsraŽliŽrs opgepakt op verdenking van grootschalige smokkel van goudstaven, berichten Japanse media woensdag.

Websites overtreden cookiewet | Achttiende editie Musical Awards
In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
 Verkeersinformatie
 23-01-2019, 12:18

Er zijn 7 meldingen, waarvan 1 file (3 km)
nederlandseradio.nl