maandag 26 augustus 2019

CBS: Ruim 60.000 hectare aan woonwijken en werkterreinen bijgekomen
In Nederland is er tussen 1996 en 2005 ruim 60.000 hectare aan woonwijken, werkterreinen en infrastructuur bijgekomen. Dat ging vooral ten koste van landbouwgrond, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

'FC Den Bosch en de KNVB hebben overname totaal onderschat'
In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Vijf mannen die betrokken zouden zijn bij dood van Assenaar zijn vrij
De vijf mannen die mogelijk betrokken zijn bij de dood van een 32-jarige man uit Assen zijn weer op vrije voeten, meldt de politie zondagavond. De vijf personen zouden de man zaterdag hebben aangevallen in een speeltuin omdat ze hem hadden gelinkt aan een zedendelict met een vierjarig meisje. Uit politieonderzoek blijkt dat het vijftal de man niet heeft mishandeld.

Klifduikers maken spectaculaire sprongen van historische brug
Klifduikers uit twaalf verschillende landen deden zaterdag en zondag mee aan het Red Bull Cliff Diving Wereldkampioenschap in BosniŽ en Herzegovina. De duikers sprongen van de historische brug Stari Most in Mostar. Het Red Bull Cliff Diving WK wordt gezien als de prestigieuste wedstrijd voor het hoogduiken.

Weerbericht: Opnieuw een warme dag met temperaturen rond de 30 graden
Het wordt maandag opnieuw erg warm. In het noordwesten van het land schommelt de temperatuur tussen de 28 en 30 graden, terwijl in het zuidoosten zelfs de 32 graden kan worden aangetikt.

Huisarts uit Brunssum verdacht van seksueel misbruik van patiŽnte
De politie heeft een huisarts uit Brunssum aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van een patiŽnt, meldt dagblad de Limburger. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft de aanhouding van de huisarts bevestigd.

36 arrestaties verricht bij gevechten betogers en politie in Hongkong
De politie in Hongkong heeft zondag 36 arrestaties verricht. Het waren een van de zwaarste gevechten tussen betogers en de politie tijdens de al weken durende antiregeringsdemonstraties. De jongste arrestant is twaalf jaar.

Negentien arrestaties verricht op zondag rond G7-top in Frankrijk
Opnieuw heeft de politie bij protesten rond de G7-top in het Zuid-Franse Biarritz meerdere arrestaties verricht. Negentien mensen werden zondag aangehouden, van wie zeventien in hechtenis zijn genomen, meldt de Franse radiozender Franceinfo op basis van de lokale autoriteiten.

Vermiste vrouw bij Markermeer in goede gezondheid gevonden
De politie heeft de vrouw die zaterdagavond bij het Noord-Hollandse Venhuizen als vermist werd opgegeven, in goede gezondheid gevonden. Een politiewoordvoerder kon nog niet zeggen waar de vrouw is gevonden en wat er sinds zaterdagavond is gebeurd.

NS verwacht recordaantal van 36,7 miljoen reizigers in september
De NS verwacht in september een recordaantal van 36,7 miljoen reizigers, meldt het vervoersbedrijf zondagavond na berichtgeving door het AD. Dat zijn er 1,7 miljoen meer dan vorig jaar.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
 Verkeersinformatie
 26-08-2019, 06:45

Er zijn 5 meldingen, waarvan 2 files (5 km)
nederlandseradio.nl