maandag 17 juni 2019

Voormalig Egyptisch president Morsi (67) overleden in rechtbank
Mohamed Morsi, de voormalig president van Egypte, is maandag in de rechtbank overleden, meldt de Egyptische staatstelevisie.

Willem-Alexander ge´nstalleerd als Ridder in Orde van de Kousenband
Koning Willem-Alexander en koningin Mßxima brachten maandag een bezoek aan Windsor Castle in Engeland. Willem-Alexander is door koningin Elizabeth II ge´nstalleerd als Ridder in de Orde van de Kousenband. Hij is de dertiende Oranje die in de hoogste Britse ridderorde is opgenomen.

Prijzen Formule 1 GP op Zandvoort bekend, goedkoopste dagkaart 140 euro
De organisatie van de Formule 1 Grand Prix van Nederland op Zandvoort in 2020 heeft maandag de ticketprijzen bekendgemaakt. De goedkoopste dagkaart voor de race is 140 euro voor een volwassene.

VN-rapport: Wereldbevolking in 2100 gegroeid tot bijna 11 miljard
Aan het einde van deze eeuw wonen er bijna 11 miljard mensen op aarde, blijkt uit een maandag gepubliceerd rapport van de Verenigde Naties over de groei van de wereldbevolking.

Hoe natuur en landbouw wÚl prima samen kunnen gaan
De natuur en het bedrijven van landbouw gaan niet altijd hand in hand. Als de natuur een tik krijgt, wordt er vaak met de beschuldigende vinger naar boeren gewezen. Dat het ook anders kan, toont Arie van Oosterom aan in Woerdense Verlaat. Zijn "natuurinclusieve" manier van landbouw bedrijven wordt aangemoedigd door minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit).

OM Duitsland: Verdachte van moord op politicus is rechts-extremist
De man die wordt verdacht van de moord op de Duitse politicus Walter LŘbcke heeft een rechts-extremistische achtergrond, zo meldt het openbaar ministerie in Duitsland maandag. Justitie maakt dit op uit antecedentenonderzoek en eerdere uitlatingen van de verdachte.

Koning in Orde van de Kousenband | Brand in meubelzaak
Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Maandag 17 juni: Grote brand in meubelzaak en kringloopwinkel in Berkel en Rodenrijs, Koning Willem-Alexander toegetreden tot de Britse Orde van de Kousenband en opnieuw demonstraties in Hongkong.

Actrice en modeontwerpster Gloria Vanderbilt (95) overleden
Modeontwerpster Gloria Vanderbilt is op 95-jarige leeftijd overleden. Dat maakte CNN maandag tijdens een nieuwsuitzending bekend.

Dumoulin na kleine ingreep afgereisd naar trainingskamp in de Alpen
Tom Dumoulin heeft zondag een kleine ingreep aan zijn gekwetste knie ondergaan. De medische staf van Team Sunweb heeft de 28-jarige renner vervolgens groen licht gegeven voor zijn hoogtestage in de Alpen op weg naar de Tour de France.

Groningse gaswinning 'kan mogelijk volgend jaar al veiliger'
De gaswinning in Groningen gaat mogelijk volgend jaar al naar een veiliger niveau van 12 miljard kuub per gasjaar. Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat "laat aanvullende maatregelen uitwerken", wordt maandag gemeld.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
 Verkeersinformatie
 17-06-2019, 20:49

Er zijn 13 meldingen (geen file)
nederlandseradio.nl