12 juli 2020

Polen naar stembus voor beslissende ronde presidentsverkiezing
De inwoners van Polen gaan zondag voor de tweede keer in een maand tijd naar de stembussen om hun nieuwe president te kiezen. Er kan worden gestemd op de conservatieve huidige president Andrzej Duda of de progressieve burgemeester van Warschau, Rafal Trzaskowski.

Analyse: Positieve aanknopingspunten voor Verstappen en Red Bull
Hoewel Red Bull en Max Verstappen een week geleden zeker in de kwalificatie duidelijk nog tekortkwamen op Mercedes, lijken de kaarten deze week iets anders geschud. Welke kleine positieve aanknopingspunten zijn er voor de Nederlander in aanloop naar de allereerste 'Grosser Preis der Steiermark'?

Politici verbaasd over besluit Trump om straf Roger Stone kwijt te schelden
Politici en critici van de Amerikaanse president Donald Trump hebben verbaasd en boos gereageerd op zijn besluit om de straf van zijn voormalig adviseur Roger Stone kwijt te schelden.

Zoektocht hervat naar 14-jarig meisje in Noordzee bij Ameland
De zoektocht naar een 14-jarig meisje dat de voorgaande nacht als vermist is opgegeven is zondagochtend hervat. Het meisje maakte een zwemtocht met haar vader en zusje, die haar uit het zicht verloren, bij de Nes in de buurt van Ameland.

Liveblog corona | Trump voor het eerst gespot met een mondkapje


Weerbericht: Zon en wolken wisselen elkaar af, het blijft droog
De zondagochtend begint fris, maar ook met veel zon. Later op de dag drijven er steeds meer stapelwolken over, maar het blijft droog.

VN-Veiligheidsraad verlengt hulp aan Syri voor n grensovergang
De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft in de nacht van zaterdag op zondag ingestemd met het verlengen van de noodhulp aan Syri. Rusland en China hebben afgedwongen dat dit maar via n grensovergang bij de Turkse grens mag gebeuren, in plaats van twee.

Video | Mensen vluchten voor naderende modderstroom in India
Inwoners van het Indiase Itanagar moesten donderdag rennen voor hun leven toen ze opeens een modderstroom op hen af zagen komen. Zeker drie mensen kwamen om het leven.

Groot alarm voor overstromingen in het zuiden van China
China heeft zaterdag het op n na hoogste overstromingsalarm afgekondigd. Vanwege de vele stortregens vreest het land voor het instorten van rivierdammen.

Duizenden Isralirs demonstreren tegen coronabeleid van Netanyahu
Duizenden mensen zijn naar schatting zaterdagavond de straat opgegaan in Tel Aviv om te demonstreren tegen het coronabeleid van de regering. Een tweede opleving in het aantal besmettingen in het land heeft ertoe geleid dat een deel van de eerder versoepelde coronamaatregelen weer is ingevoerd.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
nederlandseradio.nl