27 september 2020

Bijna drieduizend nieuwe positieve coronatests in Nederland
De GGD's meldden de afgelopen 24 uur 2.999 nieuwe positieve coronatests aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het etmaal daarvoor waren dat er 2.713.

Liveblog Eredivisie | Linksback Max schiet PSV langszij in Almelo


Politie treft drugslab aan in Rotterdamse garage na rookontwikkeling
De politie heeft in Rotterdam-Noord een drugslab aangetroffen na een melding over rookontwikkeling bij een garage op de Soetendaalsekade. Agenten hebben een 23-jarige man aangehouden, schrijft de politie.

Tienduizenden betogers voor 'echte president Tikhanovskaya' in Belarus
Tienduizenden mensen zijn zondag opnieuw aan het demonstreren in Belarus. Betogers hielden in Minsk een mars voor de gevluchte oppositieleider Svetlana Tikhanovskaya, die vanuit buurland Litouwen probeert een transitie van de regering voor elkaar te krijgen. De demonstranten vinden dat zij de echte president is.

Duitsland ontvangt komende week eerste minderjarige vluchtelingen uit Moria
Aankomende week zal Duitsland de eerste vijftig minderjarige vluchtelingen opvangen die zonder begeleiding in kamp Moria op Lesbos zaten. Hierna moeten er nog honderd vanuit het Griekse eiland naar Duitsland komen.

Video | Geweld laait op tussen Azerbeidzjan en ArmeniŽ
Spanningen tussen ArmeniŽ en Azerbeidzjan zijn zondag opgelopen, doordat beide landen elkaar beschuldigen van aanvallen op elkaar. ArmeniŽ zegt dat Azerbeidzjan nederzettingen in de regio Nagorno-Karabach heeft aangevallen en Azerbeidzjan stelt dat ArmeniŽ militaire posities en burgers heeft aangevallen.

Wat je moet weten over het oplaaiende conflict in Nagorno-Karabach
Dit weekend laaide voor de tweede keer dit jaar het conflict op tussen ArmeniŽ en Azerbeidzjan over de afgescheiden regio Nagorno-Karabach. Azerbeidzjan claimt de herovering van verschillende gebieden en ArmeniŽ maakt melding van meerdere doden en heeft de mannelijke bevolking gemobiliseerd. De vrees groeit over een nieuwe oorlog in het gebied. Vier dingen die je moet weten.

Alaphilippe soleert in ItaliŽ naar wereldtitel op de weg, Dumoulin veertiende
Julian Alaphilippe heeft zondag in ItaliŽ voor het eerst in zijn loopbaan de wereldtitel op de weg veroverd. De 28-jarige Fransman sprong in de slotfase van de pittige koers weg uit een select groepje favorieten en kwam solo over de finish.

Verstappen tweede in Rusland mede dankzij tijdstraf Hamilton, zege Bottas
Max Verstappen is zondag knap tweede geworden in de Grand Prix van Rusland. De winst op de Sochi Autodrom ging naar Mercedes-coureur Valtteri Bottas, die net als Verstappen profiteerde van een tijdstraf voor Lewis Hamilton.

Zwitserland verwerpt voorstel om immigratie vanuit EU te beperken
Zwitserse stemmers hebben met een ruime meerderheid tegen een voorstel gestemd om het vrije verkeer van mensen vanuit de Europese Unie in te perken, blijkt uit een eerste exitpoll.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
nederlandseradio.nl