maandag 26 februari 2018

Defensie gaat onderzoek doen naar verspreiding informatie zaak Kroon
Minister Ank Bijleveld van Defensie gaat onderzoek doen naar het lekken van staatsgeheimen in de zaak rond militair Marco Kroon. "Intern gaan we kijken wie er iets naar buiten heeft gebracht'', zegt de minister in het televisieprogramma WNL Op Zondag.

Kabinet stelt 75 miljoen euro extra beschikbaar voor innovatie
Voor innovatie komt dit jaar 75 miljoen euro beschikbaar. Dat laat staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken maandag aan de Tweede Kamer weten.

 

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in Groningse Oldekerk
In het Groningse Oldekerk is zondag vogelgriep van het type H5 vastgesteld bij een pluimveebedrijf. Het bedrijf wordt geruimd om verspreiding van het virus te voorkomen.

Winkel en woning verwoest door grote explosie in Britse stad Leicester
De Britse politie heeft zondagavond groot alarm geslagen nadat er een grote explosie heeft plaatsgevonden in een winkel in het centrum van de Britse stad Leicester. Een kleine supermarkt en een bovenliggende woning zouden zijn verwoest. Zes mensen raakten gewond.

Huldiging OlympiŽrs en Oranjes poseren in Lech
Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 26 februari 2018.

Ruim honderd meisjes vermist na aanval Boko Haram op school
Na een aanval op een school in Nigeria door vermoedelijke leden van Boko Haram zijn 110 meisjes vermist. Dat zei het ministerie van Informatie zondag. 

Bart Ramselaar: 'Het kampioenschap is nog niet binnen voor PSV'
De topper tussen Feyenoord en PSV eindigde zondagmiddag in een overwinning voor de Eindhovenaren. PSV-middenvelder Bart Ramselaar en Feyenoord-verdediger Jan-Arie van der Heijden reageren na de wedstrijd.

Boswachter Oostvaardersplassen bedreigd vanwege situatie dieren in gebied
Een boswachter van Staatsbosbeheer die werkt in natuurgebied de Oostvaardersplassen, is telefonisch bedreigd. Hij heeft daarvan aangifte gedaan bij de politie. De man is zaterdagavond een paar keer door dezelfde persoon gebeld die erg boos was over het welzijn van de dieren in het natuurgebied. 

Japanse politie vindt afgehakt hoofd in verblijf Amerikaanse toerist
De Japanse politie heeft een Amerikaanse toerist voor verhoor meegenomen, nadat in zijn vakantieverblijf een afgehakt hoofd was gevonden. De politie vermoedt dat het om het hoofd van een Japanse vrouw gaat die in het gezelschap van de Amerikaan was gezien en later als vermist is opgegeven.

Frankrijk heeft sinds begin van dit jaar twee aanslagen verijdeld
Frankrijk heeft sinds begin 2018 twee aanslagen verijdeld. De daders zouden de aanslagen hebben willen plegen tijdens een groot sportevenement en op legerpersoneel.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
 Verkeersinformatie
 26-02-2018, 02:17

Er zijn 2 meldingen (geen file)
nederlandseradio.nl