donderdag 19 april 2018

Eerste zomerse dag, warmterecord voor 19 april verbroken
Het is donderdag officieel de eerste landelijke zomerse dag van het jaar. Iets na 14.00 uur liep de temperatuur in De Bilt op tot 25 graden.

Nationale ombudsman zet onderzoek naar klachten Van Laarhoven voort
De Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, zet het onderzoek naar klachten van Johan van Laarhoven en zijn partner over hun rechtshulpverzoek van Nederland aan Thailand voort.

Naoufal F. krijgt achttien jaar cel voor opdracht geven liquidatiepoging Diemen
De rechtbank in Amsterdam heeft donderdag achttien jaar cel opgelegd aan de Amsterdamse crimineel Naoufal F. Hij is schuldig bevonden aan het opdracht geven tot de mislukte moordaanslag op Peter 'Pjotr' R. in 2015 in Diemen.

Actievoerders Oostvaardersplassen beboet voor uitlatingen op sociale media
Acht mensen die via sociale media hebben geprotesteerd tegen het beleid in de Oostvaardersplassen, hebben een boete gekregen wegens bedreiging, belediging of smaad.

Vliegtuig moet noodlanding in Atlanta maken door brandende motor
Een vliegtuig van Delta Air Lines heeft vlak na het opstijgen een noodlanding moeten maken in Atlanta. Een van de motoren was in brand gevlogen. Niemand raakte daarbij gewond.

Lichaamsdelen omgebrachte vrouw Den Haag in kist op balkon bewaard
Het lichaam van de vrouw die op 11 januari dood werd aangetroffen in een woning aan de Neptunusstraat in Den Haag, is in stukken gesneden en in een kist op het balkon van haar huis bewaard. Haar partner is verdachte in deze zaak.

NAVO-baas tikt Nederland op vingers om defensie-uitgaven
De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, heeft Nederland een tik op de vingers gegeven omdat nog steeds niet is voldaan aan de verplichting om de defensie-uitgaven te verhogen.

Demonstranten van anti-Zwarte Piet-blokkade A7 voor rechter
De 34 mensen die vorig jaar de A7 bij Joure hebben geblokkeerd om een anti-Zwarte Piet-demonstratie te voorkomen, moeten zich verantwoorden voor de rechtbank.

EU maant Venezuela vrije en geloofwaardige verkiezingen te houden
Alle politieke partijen in Venezuela moeten een eerlijke kans krijgen mee te doen aan de verkiezingen van 20 mei. De Venezolaanse regering moet vrije en geloofwaardige verkiezingen garanderen en stoppen met het ondermijnen van de democratie, anders kunnen "gepaste maatregelen" volgen, waarschuwt de Europese Unie.

NUjij is terug: weer reageren op NU.nl-artikelen
Goed nieuws! Het wordt weer mogelijk om te reageren onder artikelen van NU.nl. Met het nieuwe NUjij kun jij discussiėren en meepraten over het nieuws, bijdragen aan het nieuws en in contact komen met de redactie en individuele journalisten.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
 Verkeersinformatie
 19-04-2018, 15:15

Er zijn 27 meldingen, waarvan 12 files (46 km)
nederlandseradio.nl